Sardalleida

Reunió telemàtica dels organitzadors d'aplecs de la sardana

Reunió telemàtica dels organitzadors d
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Catorze representants d'agrupacions sardanistes i ajuntaments van participar en la trobada

El passat dimecres 15 de juliol va tenir lloc a les vuit del vespre i de forma telemàtica, una reunió convocada per la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes amb les diferents agrupacions, entitats adherides a la coordinadora i organitzadores d'aplecs sardanistes a les nostres contrades.

La reunió, la qual estava prevista inicialment i de forma presencial a principis del mes de març, abans de l'inic de l'agenda d'aplecs, es va tenir que a cancel·lar per l'esclat de la crisi sanitària. Amb la incipient represa de l'activitat sardanista, des de la Coordinadora es va creure oportú realitzar la reunió per tractar temes que afecten a totes les entitats i donar sortida a altres dubtes organitzatius.

Ester Llovera, presidenta de la Coordinadora va explicar que, a través de la Unió d'Aplecs de Catalunya, es va fer arribar al PROCICAT uns documents amb propostes de mesures per tal de recuperar la normalitat sardanista tant aviat com es pugui, respectant al màxim les indicacions de les autoritats sardanistes. El document recull diverses indicacions com mantenir els mateixos dansaires en nombre i per rotllana al llarg de l'aplec o ballada, posar-se immediatament de cada sardana la mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Delimitar l'espai de la ballada i les entrades i sortides, separa l'espai de dansa del públic, desinfectar cadires i no repartir programes de mà entre altres mesures. Llovera va expressar que a data de la reunió, no havien rebut resposta i que estarien alerta per informar puntualment de qualsevol canvi que es produeixi en la normativa actual.

Llovera també va encoratjar a les entitats a mantenir els actes programats i no anul·lar-los de manera precipitada, sinó transformar i adaptar les activitats a les normatives vigents en cada moment per no perdre l'esperit sardanista. 

Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, present també en la reunió, va fer una crida en contra del pessimisme i va animar a les organitzacions a transformar els aplecs en concerts, a fer-ne la màxima difusió i sobretot, animar als sardanistes a assistir-hi. 

Els amics de la Sardana d'Alguaire van manifestar la seva intenció d'organitzar un concert si no és possible tirar endavant l'aplec. L'Agrupació Sardanista de Tàrrega va informar que durant el mes d'agost tenien aparaulats dos concerts i l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques tenen previst organitzar un concert a principis d'agost en substitució de l'aplec però manifesten la seva intenció de tirar endavant amb el concurs de colles sardanistes a primers de setembre.

Altres agrupacions com la de Bellvís va informar del concert programat pel 18 de juliol, i la de Mollerussa amb una nova edició del Concert d'Estiu pel divendres 24 de juliol. Els amics de la Sardana Arbeca Nostra també han transformat l'aplec en concert i se celebrarà el dissabte 25 de juliol.

Albert Masagué, president de l'Acstell i present a la reunió, va informar de les converses que s'estan mantenint amb els diferents ajuntaments per tirar endavant els concursos de colles sardanistes a partir del mes de setembre amb noves mesures sanitàries. Masegué va comentar les bones impressions mantingudes d'aquestes reunions i que les més avançades eren les mantingudes amb els Ajuntaments de Les Borges Blanques i Vilanova de Bellpuig.

Els diferents representats sardanistes també van insistir en el fet que motes de les activitats sardanistes van lligades a les festes majors o altres activitats dels municipis i si aquestes s'anul·len en tot el seu conjunt, les activitats sardanistes també seran suspeses.

Entre altres temes també es van tractar els nous contractes amb les Cobles, les subvencions pel pròxim any 2021, l'edició de la Guia Sardanista i la renovació amb les empreses patrocinadores del món sardanista com San Miguel i Caldos Aneto.

Van participar en la reunió catorze de les vint-i-una entitats adherides a la Coordinadora d'Aplecs. Les agrupacions que no van poder assistir a la reunió telemàtica va fer les seves aportacions anteriorment per correu electrònic.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA