Sardalleida

Cap de setmana de concerts de cobla

Cap de setmana de concerts de cobla
Autoria imatge: Segrià Cultura

L'actual situació sanitària obliga a adaptar les agendes d'activitats

Els concerts de sardanes a càrrec de les formacions de cobla han estat i continuaran sent els protagonistes de l'agenda sardanista en la nostra demarcació i arreu de Catalunya al llarg de tot l'estiu. L'actual crisi sanitària ha provocat un canvi en l'organització de les diferents activitats tradicionals programades per les entitats sardanistes o pels ajuntaments per poder programar música de sardanes en les festes majors d'estiu de molts pobles i també, donar continuïtat a cicles de ballades a la fresca molt concorreguts i esperats en les nostres comarques.

Aquest cap de setmana continua el cicle de "Cobles a la Fresca" organitzat pel Consell Comarcal del Segrià a través de l'àrea de cultura de la institució comarcal. Un cap de setmana amb un triplet de concerts que s'inicia el divendres 21 d'agost a les 8 del vespre a la Plaça de les Piscines de Corbins i comptarà amb la Bellpuig Cobla en l'apartat musical. El municipi d'Alcarràs pren el relleu amb el concert a càrrec de la Cobla Lo Castell de Bellpuig que se celebrarà el dissabte 22 d'agost a 2/4 d'1 de la nit en les Escoles de Baix de la població.

La vila de Massalcoreig tancarà el triplet de concerts amb la Cobla Tàrrega el diumenge 23 d'agost a les 12 del migdia a la Plaça de l'Església.

"Cobles a la Fresca" compta amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la col·laboració dels ajuntaments seus de les trobades sardanistes. Tots els concerts comptem amb les mesures dictades per les autoritats sanitàries quant a distanciament social, obligatorietat de la mascareta i reserva de cadira. 

Concert de Cobla a Castelldans

Castelldans també opta per adaptar la tradicional ballada de sardanes a la fresca que organitza tradicionalment aquesta setmana del mes d'agost. L'Ajuntament de Castelldans, organitzador i promotor de l'activitat, ha decidit transformar la ballada en concert i així poder continuar la programació sardanista en el municipi. Amb totes les mesures sanitàries contemplades el concert se celebrarà el dissabte 22 d'agost a les 10 de la nit en la Plaça de la Vila a càrrec de la cobla agramuntina Vents de Riella.

Segon concert d'estiu a Tàrrega

La capital de l'Urgell celebrarà el pròxim divendres 28 d'agost el segon concert del cicle "Audicions de sardanes" programat per aquest mes d'agost. 

El concert, a càrrec de la Cobla Tàrrega, se celebrarà a les 8 del vespre en el pati de l'Escola Maria Mercè Marçal de Tàrrega. La formació musical interpretarà sardanes si música tradicional.

Ballada de sardanes de Festa major a Alpicat

Alpicat celebra aquest cap de setmana la Festa Major de la població. Amb una agenda totalment adaptada a l'actual crisi, el consistori de la vila organitza tot un seguit d'activitats per a tots els públics.

L'ajuntament, amb el suport dels sardanistes de la Colla Dansaires del Pi d'Alpicat, han decidit, amb totes les mesures de seguretat, permetre ballar les quatre sardanes del repertori que interpretarà la Cobla La Principal de la Bisbal. Així, pels que no es vulguin donar les mans, l'organització facilitarà unes senyeres que faran de nexe d'unió entre els dansaires. Es recorda però, mantenir les distàncies de seguretat, l'ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans després de cada ballada.

L'experiència d'Alpicat pot ser un exemple a seguir per altres poblacions i entitats sardanistes per reprendre de forma més normalitzada les ballades de sardanes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA