Sardalleida

Nova aturada sardanista

Nova aturada sardanista
Autoria imatge: Josep Blasi

Les noves mesures sanitàries obliguen a cancel·lar la majoria de festes majors

El repunt de contagis de la pandèmia en els últims dies en la majoria de regions sanitàries ha fet que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya dicti noves normes per intentar d'aturar els contagis i alhora aconsella la suspensió o ajornament de tots els actes públics previstos per aquests dies arran de les nombroses festes majors que se celebren arran del territori i en la demarcació de Lleida.

El món sardanista lleidatà que esperava amb molta alegria la repesa dels concursos de colles sardanistes en format exhibició, tal com vam informar en anteriors edicions de la pàgina sardanista en aquest mitjà, veu de nou truncades les expectatives d'un possible retorna una simulada normalitat.

Les exhibicions programades pel dissabte 5 i diumenge 6 de setembre en el marc de les festes majors de Vilanova de Bellpuig i de Les Borges Blanques han estat cancel·lades com la resta d'actes programats per celebrar la festa gran del municipi. 

Ajornament a Les Borges Blanques

L'ajuntament de la capital de les Garrigues, en un comunicat emès a través de la regidora de Cultura i Salut, Ariadna Salla, anunciava que Les Borges Blanques posposaven tots els actes de la festa Major prevista pels dies del 4 al 8 de setembre.

La dura decisió s'ha pres consensuada amb la resta d'entitats que treballem de forma conjunta amb el consistori en el programa i organització de les festes. 

La regidora, en el mateix comunicat, expressa la intenció del consistori de poder "reprogramar tots els actes per tan aviat com sigui possible celebrar-los, sense posar en perill de contagi a les persones, si podem aquesta mateixa tardor".

Vilanova de Bellpuig també suspèn el concurs de colles sardanistes

Segons informació de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, en el moment d'escriure la notícia en aquesta pàgina informativa del món sardanista, l'Ajuntament de la vila no havia decidit suspendre tots els actes de la Festa Major, però sí que apuntaven que serien de format molt reduït i pràcticament encarats als vilatans. 

Per aquest motiu es descarta poder organitzar el concurs de colles sardanistes pel dissabte 5 de setembre en comptar amb participació de dansaires de fora de la vila. El concurs s'havia de celebrar a 2/4 de 7 de la tarda en la Plaça Catalunya de la població i comptaria amb la participació de totes les colles sardanistes de la Vilanova de Bellpuig.

El concurs de Tàrrega pendent d'un fil

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, en un comunicat emès el dimarts 25 d'agost anunciava: "la suspensió dels seus actes culturals i socials durant els propers quinze dies, fins al 7 de setembre, davant l'augment significatiu de contagis de Covid-19 al municipi"

Amb aquest anunci se suspèn el concert que s'havia de celebrar aquest divendres 28 d'agost a les 8 del vespre en el pati del col·legi Maria Mercè Marçal en el marc del cicle "Audicions de sardanes amb la Cobla Tàrrega".

De moment, el concurs de colles sardanistes que s'ha de celebrar el diumenge 13 de setembre continua en la programació cultural de Tàrrega en espera de com evoluciona la pandèmia i de les mesures que dictin les autoritats competents els pròxims dies.  

Aplec de la sardana a Alguaire

El 10è Aplec de la Sardana de la vila d'Alguaire programat pel dissabte 5 de setembre a 2/4 de 8 de la tarda també està pendent de poder-se dur a terme si més no en format concert. 

Els Amics de la Sardana d'Alguaire ultima les converses amb l'ajuntament de la vila per decidir el format definitiu i si ho permetran les normes sanitàries que s'han d'aplicar en aquestes dates.

Concert a Artesa de Lleida

El cicle "Cobles a la Fresca" organitzat pel Consell Comarcal del Segrià amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Lleidatans i la col·laboració dels ajuntaments seus dels concerts, arriba a les últimes audicions programades per aquest estiu 2020. Així, i si no hi ha cap entrebanc d'última hora, aquest dissabte 29 d'agost de 2020 i a 2/4 de 9 del vespre se celebrarà un concert de sardanes amb la cobla Vents de Riella en l'Espai Poliesportiu d'Artesa de Lleida.

L'últim concert d'aquest cicle, recordem que substitueix el programa de "Sardanes a la Fresca. Volta comarcal al Segrià", està programat pel diumenge 6 de setembre de 2020 a les  8 de la tarda amb la Cobla Tàrrega en la Plaça de l'Església de Vilanova de Segrià.

Festes Majors cancel·lades

Castelldans, Borges Blanques, Benavent de Segrià, Alcarràs, Vilanova de Bellpuig o Juneda són alguns dels ajuntaments de Ponent que s'han vist obligats a cancel·lar, ajornar o celebrar sota mínims les festes grans dels seus municipis arran de l'increment de contagis de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Aquestes cancel·lacions representen un cop molt dur per la cultura del país i sobretot per les formacions musicals, cobles, orquestres, grups de teatre i altres entitats relacionats amb el món cultural, les quals veuen com van perdent totes les contractacions, una rere l'altra, per aquest any i en un moment que semblava recuperar molt a poc a poc una certa normalitat.

Des de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida recomanem estar alerta a l'agenda sardanista, les circumstàncies actuals obliguen a canviar-la constantment i sobretot, demanem donar suport a les activitats sardanistes i d'altres àmbits culturals que es programin. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA