Sardalleida

Saltem i Ballem a les escoles

Saltem i Ballem a les escoles
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Nova edició del programa d'ensenyament de la sardana

La secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha enviat un nou recordatori de la proposta per aquest any 2020-2021 dels cursos d'ensenyament de la sardana del programa Saltem i Ballem.

Cal recordar que l'esclat de la pandèmia sanitària va coincidir amb l'inici de la programació dels cursos en el mes de febrer i març d'aquest any. Aquest fet i el tancament dels centres escolars va provocar també la suspensió dels cursos i les trobades anuals tant dels centres escolars com la de sardanistes adults.

La secretaria de la Federació va realitzar un primer enviament a principis del mes de juny a les escoles de la demarcació. Amb aquesta segona remesa ja són 18 dels centres escolars que han manifestat el seu interès a programar el Saltem i Ballem a les respectives escoles i centres educatius. 

Des de l'organització del Saltem i Ballem esperen poder recuperar igualar el nombre de centres i d'alumnes participants de les darreres edicions que es van situar en els 1.500 nens i nenes arreu de la demarcació de Lleida.

El 25 d'abril de 2020 s'havia de celebrar a Vilanova de Bellpuig la 30a Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem, trobada suspesa per motius per tothom coneguts. Malgrat la cancel·lació tant des de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig com del Saltem i Ballem han expressat el desig que la població sigui la seu de la pròxima trobada esperant poder-la celebrar amb la màxima normalitat.

Alpicat havia d'acollir el diumenge 21 de juny la Trobada de Sardanistes Adults en el marc del 3r Aplec de la sardana. La trobada aplega als alumnes dels casals de la gent gran i associacions que han dut a terme curos de sardanes per adults. En el seu moment les autoritats sanitàries van aconsellar suspendre la trobada que se celebrarà el pròxim any en el mateix municipi.

El programa del Saltem i Ballem es pot dur a terme en qualsevol població de la demarcació de Lleida sota la responsabilitat de l'Ampa, Agrupació Sardanista, ajuntament, escola o centre educatiu. Els cursos estan organitzats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, coordinats pel Saltem i Ballem. Al capdavant del curs hi ha un monitor o monitora de la Federació amb formació i experiència acreditada.

El programa ofereix vaires possibilitats perquè les escoles els puguin adaptar de la millor manera en els eu programa educatiu o com activitat extraescolar a través de les Ampes

Per aquesta edició s'ofereix la possibilitat de realitzar un curs de 12 hores d'ensenyament més una ballada en la mateixa escola o població i la participació en la trobada anual, o un taller de 6 hores més la ballada i la participació en la Trobada.

El Saltem i Ballem recomana dur-los a terme en el segon trimestre escolar per no allunyar-se de la data de la trobada que normalment se celebra en el mes d'abril.

El Saltem i Ballem és el sector de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que promou i s'encarrega dels cursos d'ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults. Els principals objectius són, ensenyar a ballar la sardana, reforçar el moviment sardanista i la cultura popular, formació d'un cos de monitors i monitores basat en criteris bàsicament pedagògics i fomentar la participació en manifestacions sardanistes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA