Sardalleida

Vilanova de Bellpuig enregistra un vídeo com a record del concurs de colles sardanistes

Vilanova de Bellpuig enregistra un vídeo com a record del concurs de colles sardanistes
Autoria imatge: Josep Blasi

Hi participen les colles Saltirons i Noves Branques

El dissabte 5 de setembre s'havia de celebrar el 40è Concurs de Colles Sardanistes de Vilanova de Bellpuig puntuable per Campionat de la Terra Ferma. La crisi sanitària va impedir dur a terme aquesta tan esperada celebració per tot el significat de quaranta anys de promoció de la dansa catalana a través del concurs de colles sardanistes.

Des de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, amb el suport de l'Ajuntament de la Vila van decidir enregistrar un vídeo sardanista amb les colles de les categories infantil i aleví de la població per tal de commemorar l'efemèride.

Així, en la Plaça Catalunya de Vilanova de Bellpuig, indret de celebració del concurs la colla Saltirons, els més petits de la vila, van enregistrar un Galop de Fantasia i la colla Noves Branques van ballar una sardana de Punts Lliures.

L'enregistrament i edició del vídeo va comptar amb la col·laboració d'en Marcel Buireu i Marc Rovira.

El primer concurs de colles sardanistes de Vilanova de Bellpuig es va celebrar l'any 1963 en plena dictadura franquista, però no es va celebrar el segon fins a l'any 1981. De llavors ençà aquesta data fins a l'actualitat s'ha celebrat cada any de forma ininterrompuda, menys aquest 2020, suspès arran de la Covid-19.

El concurs de Vilanova de Bellpuig és dels pocs que se celebren en dissabte i en horari de tarda i compta sempre amb una gran participació de les colles lleidatanes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA