Sardalleida

Assemblees telemàtiques de la Federació i sectorials

Assemblees telemàtiques de la Federació i sectorials
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La recuperació de l'agenda sardanista principal objectiu 

La Junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, en l'última reunió celebrada el dilluns 14 de setembre, va acordar convocar l'Assemblea General Ordinària de l'entitat i de la resta de sectorials pel diumenge 4 d'octubre a les 11 del matí per via telemàtica.

L'actual situació sanitària provocada arran de la pandèmia i seguint les diferents normatives dictades per les autoritats competents, aconsellen optar per aquesta via davant la possibilitat de poder-la realitzar de manera presencial.

La reunió sardanista continuarà amb el format aplicat en les últimes edicions en considerar-lo molt àgil. En una mateixa jornada i amb horari tancat per a cada intervenció, se celebraran les assemblees de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes i la de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida en la que s'inclou l'informe que presenta el Saltem i Ballem, sectorial de l'ensenyament de la sardana a Ponent.

Recordem que estan convocades a participar en les diferents assembles totes les entitats adherides a la Federació i a les diferents sectorials, així com els membres del cos de jurats dels concursos de colles sardanistes.

Després de la introducció i benvinguda d'en Carles Vall, president de la FSCLL, serà el torn de l'assemblea de l'Agrupació de Colles Sardanistes (Acstell) amb la intervenció del president, Albert Masagué, el qual exposarà l'estat actual de l'entitat amb l'informe de presidència. Seguidament serà el torn de la Coordinadora d'Aplecs amb l'Ester Llovera al capdavant de l'entitat. Llovera exposarà la situació actual dels aplecs en la demarcació i de l'estat de comptes de l'entitat. En el torn de la Federació intervindrà Pilar Torrades com a presidenta del Saltem i Ballem, la qual presentarà l'informe d'activitats i les diferents propostes per el pròxim any. 

La màxima preocupació dels diferents sectors és la recuperació de forma escalonada però constant de l'activitat sardanista a les comarques lleidatanes, activitats que s'ha vist reduïda en un 90% al llarg dels sis mesos que ens trobem sota la crisi sanitària. Una recuperació que s'ha de produir per retornar el món sardanista el protagonisme cultural i festiu del qual era estendard en moltes poblacions.

Al llarg d'aquest període molts dels aplecs de la sardana programats s'han vist directament cancel·lats i alguns casos s'han pogut transformar en format concert. També les ballades d'estiu han adoptat el format concert. Aquest mes de setembre és una època de concursos de colles sardanistes. A data d'avui s'han cancel·lat el de Vilanova de Bellpuig, Les Borges Blanques i el de Tàrrega. Segueixen en l'agenda el concurs de Cervera, programat pel diumenge 27 de setembre, en espera de la reacció de les colles sardanistes, i Bellvís i Balaguer per l'octubre i novembre respectivament. Es descarta definitivament del calendari el concurs de Verdú programat per a principis d'octubre.

Totes les entitats amb opció a participar en l'assemblea rebran un correu electrònic de la secretaria de la Federació amb les instruccions i l'enllaç a la plataforma escollida per realitzar la videoconferència. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA