Sardalleida

Vilanova de Bellpuig referent en l'organització d'aplecs de la sardana

Vilanova de Bellpuig referent en l
Autoria imatge: Pilar Artero

La cobla Jovenívola d'Agramunt va interpretar 12 sardanes

Vilanova de Bellpuig va celebrar el passat diumenge 4 d'octubre el tradicional aplec de la sardana de la població. Un aplec que ha estat el primer i únic celebrat en la demarcació de Lleida al llarg de l'any a conseqüència de la pandèmia sanitària que estem patint des de gairebé principis d'any.

Un aplec que es converteix en una guia per altres entitats i agrupacions en el moment de programar i organitzar una activitat sardanista d'aquestes característiques. L'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, organitzadora de l'activitat, va instaurar tot un seguit de mesures per tal d'evitar els contagis i assegurar una ballada que s'adaptés a la normativa dictada per les autoritats sanitàries i alhora mantenir en tot el possible l'esperit d'un aplec sardanista.

Inscripció prèvia, gel hidroalcohòlic, grups separats de balladors i espectadors, aforament limitat i ús obligatori de la mascareta van ser les principals normes aplicades i que el públic assistent van complir estrictament.

L'Aplec de la Sardana es va iniciar amb un espectacle adreçat al públic infantil amb l'actuació de l'Albert Show. Per qüestions meteorològiques l'activitat es va celebrar en l'interior del Pavelló Poliesportiu.

La Cobla Jovenívola d'Agramunt va interpretar un total de 12 sardanes d'un ampli repertori amb autors de totes les èpoques. Així, els sardanistes van poder ballar; "Quina paciència" d'en Marcel Artiaga, "Anhels de joventut" d'en Jordi Teixidó, "Essència d'aplec" d'Enric Ortí o la dedicada a la colla vilanovina "50 anys de la Colla Sol Ixent" d'Òscar Barqué entre altres.

En el transcurs de l'aplec la colla Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig va ballar la sardana "Amb aire festiu" d'en Martí de Joan en modalitat de lluïment i la colla Noves Branques en Punts Lliures. Una sardana molt especial pels joves dansaires perquè és una de les sardanes programades en aquesta modalitat en els diferents concursos de colles sardanistes al llarg d'aquest any i que malauradament es van cancel·lar. Una sardana que hauríem ballat en el Concurs de Vilanova de Bellpuig en el marc de la Festa Major i que la segona onada de la pandèmia va provocar la cancel·lació de tots els actes.

Sens dubte, el moment més emotiu de la vetllada sardanista va ser l'homenatge dedicat a Jordi Buireu. La colla Sol Ixent va ballar la sardana "Et recordarem sempre" d'en Manel Saderra Puigferrer alhora que es projectaven imatges d'en Jordi.

L'Aplec de Vilanova de Bellpuig és organitzat per l'Agrupació Sardanista i compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA