Sardalleida

Pepita Solsona nova vicepresidenta de la FSCLL

Pepita Solsona nova vicepresidenta de la FSCLL
Autoria imatge: Eva Vall

Ferran León deixa el càrrec després de vuit anys en la junta

En l'assemblea general ordinària de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, que es va celebrar de forma virtual el passat diumenge 4 d'octubre, va nomenar a Pepida Solsona vicepresidenta de la FSCLL en substitució de Ferran León que ha ocupat el càrrec els últims vuit anys. Solsona és actualment la presidenta de l'Agrupació Sardanista de Bellvís i capdansera de la Colla Xalem també de Bellvís.

En la mateixa reunió telemàtica es van celebrar les assemblees de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, del Saltem i Ballem, sector responsable de l'ensenyament de la sardana i l'assemblea de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell).

L'assemblea, presidida per Carles Vall, acompanyat dels membres de la junta, va comptar amb 26 participants en representació de les agrupacions sardanistes, colles sardanistes de competició i membres del cos de jurats dels concursos sardanistes. Vall va valorar molt positivament la nombrosa participació i en destaca l'interès i preocupació del món sardanista davant l'actual crisi sanitària.

Carles Vall va agrair la participació en l'assemblea d'en Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Núria Escudé, presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i de Joan Ventura president de l'àrea d'entitats de la CSC.

Els assistents a la reunió van aprovar la gestió realitzada per les diferents juntes de les sectorials davant la difícil situació viscuda al llarg d'aquest any 2020. La principal preocupació per part dels organitzadors d'actes sardanistes és poder recuperar una agenda sardanista que s'adapti a les mesures sanitàries i alhora retorni a les poblacions activitats tradicionals com els aplecs, les ballades i els concursos de colles sardanistes.

En el torn obert de preguntes es va posar en relleu que la cancel·lació de les festes principals en moltes poblacions per part dels ajuntaments ha obligat les diferents entitats sardanistes a suspendre les seves activitats perquè en la gran majoria de casos van estretament lligades a les festes locals i les institucions en tenen l'última paraula. 

Saber les mesures que s'han de tenir en compte i com aplicar-les davant l'organització d'un esdeveniment és un dels principals temes que preocupen a les agrupacions sardanistes, ja que en molts casos la normativa és confosa. També diferents entitats van expressar la dificultat del dia a dia de les agrupacions, sobretot en la manca de relleu al capdavant i en trobar nous sardanistes que fomentin la dansa i es puguin crear noves colles de competició.

La represa de certa activitat sardanista com alguns concursos de colles en altres demarcacions, ballades de sardanes o l'Aplec de Vilanova de Bellpuig poden convertir-se en la guia per altres entitats per decidir-se en programar o organitzar una activitat.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA