Sardalleida

Dotze enregistraments sardanistes al llarg d'aquest any

Dotze enregistraments sardanistes al llarg d
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Les formacions musicals de Cobla continuen presentant enregistraments de sardanes en format de disc compacte. Al llarg d'aquest any 2020 han estat dotze els CD sardanistes que s'han editat o estan a punt de fer-ho amb la participació de la Confederació Sardanista de Catalunya. Una xifra prou important tenint en compte l'actual situació sanitària en què estem immersos i que dificulta en gran manera poder dur a terme un enregistrament musical en les millors condicions.

La mitjana d'enregistraments de música de sardanes en els últims deu anys es situa en vint-i-un CD anuals, amb una clara tendència a la baixa a partir de l'any 2018 que per primera vegada la xifra es va situar per sota dels 20 enregistraments. La dificultat en obtenir subvencions ha incrementat les fórmules de patrocini o mecenatge a través de plataformes especialitzades. La Confederació Sardanista de Catalunya és una de les entitats que continua la seva política de subvenció pels enregistraments editats  amb una aportació econòmica per ajudar en l'edició. 

Els enregistraments ja presentats i que es poden adquirir directament a les cobles o entitats que els promouen són: "Imparables!" Sardanes d'Anna i Alfred Abad amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, "Dels sentiments" Sardanes de Maria Teresa Monclús amb la Cobla Ciutat de Girona, "Festa Major 1" de la Cobla  Contemporània, "Arran d'onada" amb la Cobla Montgrins, "Reptes extrems" sardanes obligades de tenora amb el Tenora solista Conrad Rafart i la Cobla Montgrins, "Amb un somriure" sardanes de Jaume Riu Ratera amb Cobla La Principal de la Bisbal i "Sardanes a Portbou" amb la Cobla Ciutat de Girona.

Per a dates properes està previst que surtin a la venda: "GASP 4" sardanes de Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí i la Cobla Bohèmia. "Sardanes de Cassià Casademont"  amb cobla Ciutat de Girona, "Contemporanis 9" de la Cobla Contemporània,  Pyrene, formació específica impulsat per Joan Maria Riera. Peces amb instruments de cobla. Doble CD i "L'Escala recorda Josep Vicens i Juli, l'Avi Xaxu" amb Cobla Ciutat de Girona i en un doble CD.

Un any especialment dur per la música i la cultura en el que també el món sardanista pateix de forma molt dramàtica les cancel·lacions de la major part de les activitats programades en les agendes de les entitats i agrupacions.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA