Sardalleida

L'Acstell amb la vista posada en la pròxima edició del Campionat de Colles Sardanistes

L
Autoria imatge: Josep Blasi

Divuit concursos de colles programats pel pròxim any

La incertesa del moment actual, davant la crisi sanitària que ha sacsejat tota la societat des del passat mes de març, ha estat la norma al llarg de l'any en el moment d'intentar planificar una mínima agenda sardanista. Aquesta incertesa sembla que continuarà manant, de moment, en els primers mesos del pròxim any amb unes conseqüències difícils de mesurar en el dia d'avui, però que sense cap mena de dubte, farà molt difícil retornar a les agendes habituals i anuals d'entitats i agrupacions.

Per altra banda, un gran nombre d'activitats sardanistes van estretament lligades a les festes majors i altres esdeveniments principals en la majoria de poblacions. Concursos de colles sardanistes, ballades i aplecs se celebren majoritàriament coincidint amb les festes grans dels municipis, fet que implica dependre totalment del consistori en la decisió final de celebrar l'esdeveniment.

Des de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) i de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida s'esperona a les entitats i agrupacions sardanistes ha programar els concursos de colles que se celebraven en els municipis per tal de recuperar l'agenda sardanista. Sense oblidar la normativa sanitària imperant en cada moment, és necessari fer una planificació des de la "normalitat" i aplicar la normativa en el moment de la celebració. 

Segons les últimes dades recollides per la secretaria de la Federació, per tal d'elaborar l'agenda del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, s'han programat divuit concursos de colles i dos concursos individuals de sardana revessa per la pròxima anualitat.

El Campionat de la Terra Ferma s'iniciaria amb el concurs de colles de Ponts el 14 de febrer, seguit en l'agenda pels concursos d'Almacelles el diumenge 28 de febrer, Mollerussa l'11 d'abril, Lleida el 9 de maig, Linyola el 22 de maig, Agramunt el 29 de maig, Ivars d'Urgell 6 de juny i Golmés el 12 de juny, concurs que tancaria la primera part del campionat. En el mes de setembre, tradicionalment una de les èpoques amb més actes sardanistes, el concurs arrancaria el dissabte 4 a Vilanova de Bellpuig i també el mateix dia a Encamp (Andorra). El seguirien en l'agenda el diumenge 5 a Les Borges Blanques, el 12 a Tàrrega, el 18 a Solsona i el 26 de setembre a Cervera. Tancaran l'agenda de concursos de colles sardanistes el 17 d'octubre a Preixana i el 24 del mateix mes a Bellvís i la gran final a Balaguer, el diumenge 7 de novembre de 2021.

El campionat Individual de Sardana Revessa, amb seu a la demarcació de Lleida, s'iniciaria a Cervera el diumenge 7 de febrer i el segon concurs d'aquesta modalitat se celebrarà a Mollerussa el diumenge 10 d'octubre de 2021.

En l'última reunió de la Junta de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es va acordar la redacció d'un document orientatiu en l'aplicació de les mesures de prevenció de la Covid-19. Un document que vol ser una ajuda per les entitats organitzadores de concursos i alhora poder-lo presentar en els respectius ajuntaments perquè aprovin l'activitat.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) va ser fundada l'any 1975 amb la finalitat de ser l'entitat responsable de l'organització del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, la qual aixopluga els concurs de colles que se celebren en diferents localitats de la demarcació lleidatana al llarg de l'any. L'Acstell forma part de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA