Sardalleida

Concert i sardanes a Les Borges Blanques

Concert i sardanes a Les Borges Blanques
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La Principal de la Bisbal com novetat destacada

Aquest dissabte 19 de desembre de 2020 se celebrarà la vint-i-sisena edició del Sardanadal a les Borges Blanques. Una cita del món sardanista que s'ha consolidat en l'agenda de la capital de Les Garrigues i també en la demarcació de Lleida.

Una edició adaptada a les mesures sanitàries dictades per les autoritats competents, les quals han obligat a l'organització a realitzar canvis en el format i en la programació. Aquest fet no ha arronsat a l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, que amb el suport del consistori, han lluitat per mantenir l'esdeveniment en l'agenda nadalenca de la ciutat.

Una novetat destacada és el canvi de cobla, per aquesta edició els assistents gaudiran dels excel·lents músics i veus solistes de la Cobla Orquestra La Principal de la Bisbal. Un altre canvi significatiu és el trasllat de la ballada de sardanes de tarda a les 12 del migdia del mateix dissabte. El canvi ve condicionat per dos factors principals, intentar separar el màxim la ballada i el concert per a una correcta ventilació de l'espai i també per no posar en ric el retorn als domicilis dels assistents amb el toc de queda de cap de setmana.

Segons l'organització, confien omplir l'aforament del pavelló de l'Oli tant en la ballada com en el concert de tarda malgrat el confinament perimetral comarcal que ha marcat el Procicat per aquest cap de setmana. 

En la ballada de sardanes que es durà a terme a partir de les 12 del migdia, amb espais separats pels dansaires i pel públic assistent que no desitgi ballar, La Principal de la Bisbal oferirà un variat repertori de nou sardanes de reconeguts compositors. 

Destaquem del repertori la sardana "25 anys màgics" del compositor Lluís Alcalà, i "Gresca, tabola i ball de rams" del compositor Jordi León, guardonades amb el Premi Popular i l'accèssit respectivament, en el concurs de la Sardana de l'any 2019 celebrat en el Gran teatre de la Passió d'Esparreguera el passat 14 de novembre de 2020. Tancarà la ballada matinal la sardana "Borges Blanques, Ciutat Pubilla" del compositor Lluís Lloansí.

El concert de tarda, amb una breu introducció de la formació de cobla, donarà pas a un ampli repertori de músiques variades i reconegudes mundialment amb la participació de les veus solistes de la formació musical.

Al llarg de la ballada i el concert, l'Agrupació sardanista sortejarà lots de productes entre el públic assistent.

Sardanadal és organitzat per l'Agrupació Sardanista de Les Borges Blanques amb el suport de l'Ajuntament de Les Borges Blanques.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA