Sardalleida

Presentació de la Guia Sardanista 2021 a les Comarques de Lleida

Presentació de la Guia Sardanista 2021 a les Comarques de Lleida
Autoria imatge: Joaquim Fabrés / Conf. Sardanista de Catalunya

L'acte tindrà lloc en el transcurs del Concert de Reis a Mollerussa

La Guia Sardanista de Catalunya, eina de difusió de les principals activitats del món de la sardana arreu del país, es presentarà a les contrades de Ponent el pròxim diumenge 10 de gener de 2021 en la mitja part del Concert de Reis que se celebrarà en el teatre l'Amistat de Mollerussa programat el seu inici per les 12 del migdia.

Les entitats i agrupacions lleidatanes que desitgin recollir-la el mateix dia del concert, ho podran fer prèvia comunicació i reserva del nombre d'exemplars a la Federació o en la mateixa Agrupació de Mollerussa. Les altres entitats la podran recollir a partir del l'11 de gener a les oficines de la Federació en horari d'oficina.

La Guia Sardanista recull, en les 70 pàgines de l'edició, un total de 148 aplecs, 51 concursos de colles sardanistes, l'agenda de la Capital de la Sardana, el Concurs de la Sardana de l'Any  i altres activitats d'arreu del país i de la Catalunya Nord. També, informació de contacte de les formacions de Cobla i de Colles Sardanistes de competició. 

La Guia Sardanista 2021 fou presentada virtualment el passat 20 de desembre a càrrec d'en Xavier Tresseras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya. Una de les principals novetats d'aquesta edició, segons Tresseras, és que la Guia arribarà a tots els municipis de Catalunya per donar a conèixer l'activitat del món sardanista arreu del país i alhora fer una àmplia difusió en aquells indrets amb més baixa activitat i intentar captar nous municipis que vulguin programar ballades de sardanes, cobles o altres activitats sardanistes.

En la presentació Xavier Tresserres afirma que "programar és creure que el demà serà millor, i això significa que els sardanistes som militants compromesos de la nostra cultura..." En la mateixa presentació el president de la Confederació va encoratjar a continuar donat suport a la candidatura de la Sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA