Sardalleida

El concert de Reis a Bellpuig ajornat fins a nova data

El concert de Reis a Bellpuig ajornat fins a nova data
Autoria imatge: Ajuntament de Bellpuig

El tradicional Concert de Reis que se celebra en la vila de Bellpuig, programat també per aquest diumenge 10 de gener, s'ajorna fins a nova data arran de les noves mesures sanitàries.

El concert, a càrrec de la Bellpuig Cobla sota la direcció de Concepció Ramió, s'havia de celebrar a les sis de la tarda en el Teatre Armengol. En la mitja part del concert, estava programat el lliurament de la Beca per a Joves instrumentistes de Cobla Josep M. Bernat.

La guanyadora de la beca per aquesta edició 2020 ha estat l'alumna de contrabaix de l'Escola Superior de Música de Catalunya, la manresana Núria Casas i Coll.

Casas va superar a la resta de joves músics que optaven a la beca en la final que es va celebrar a Bellpuig el passat 19 de desembre. El jurat també ha atorgat un accèssit a Mariona Llenas, intèrpret de flabiol i tamborí. La Beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla és una beca que convoca cada any per l'entitat "Músics per la Cobla" juntament amb l'Ajuntament de Bellpuig. El primer premi està dotat amb 2.500€ i l'accèssit amb 500€.

El Jurat d'aquesta edició ha estat integrat per Josep Maria Serracant, Jesús Ventura, Jordi Figaró i Ramon Saladrigas. 

Josep M. Bernat (1925-1992) és considerat un dels compositors més importants de música per a cobla de la segona part del passat segle. Va compondre una trentena de sardanes i cal destacar la producció per a dues cobles de la "Suite nº 1", el poema simfònic "Un dia a la Noguera" i els "Quatre moviments en forma de simfonia". 

Josep M. Bernat fou també director de diferents formacions de cobla com la Mediterrània, la Juvenil de Bellpuig i la Tres Turons (també de Bellpuig), fins a la sobtada mort del compositor.

L'estreta relació amb el món musical de Bellpuig, la relació de veïnatge i la integració del músic en la vida local van ser els elements perquè l'Ajuntament de Bellpuig i la desapareguda entitat "Amics de Josep M. Bernat" convoquessin la primera edició de la beca l'any 1994. L'any 2005, amb la dissolució de l'entitat, "Músics per la Cobla" és l'organització promotora de la beca conjuntament amb l'Ajuntament de Bellpuig, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el patrocini de Llavors Fitó.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA