Sardalleida

Sant tornem-hi!

Sant tornem-hi!
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Joaquim Fabrés

Article d'opinió

...............................................

Sant tornem-hi!

Senyores i senyors, sant tornem-hi amb les noves restriccions que afecten, un cop més, a les activitats culturals i sardanistes.

No és senzill gestionar una pandèmia com la que estem vivim. No ho és. Una crisi sanitària d'àmbit global i totalment desconeguda. Un virus que ni la calor ni el fred acaba amb ell, al contrari, que canvia i muta com i quan li ve de gust. 

No és senzill resistir el temporal i combinar amb èxit les exigències sanitàries amb la crua realitat econòmica. No ho és.

Però senyores i senyors, hem superat dues onades de la pandèmia, estem avocats a una tercera i dona la sensació que no hem après res. Continuen gestionant tot plegat de la mateixa manera que al principi de la crisi.

Comencem l'any nou amb noves restriccions que han provocat els primers ajornaments en l'agenda sardanista. Unes limitacions a la mobilitat que van més enllà de tot sentit comú. 

Senyores i senyors, no és el mateix un confinament perimetral a Barcelona o en altres ciutats que un confinament municipal a Mollerussa o Bellpuig. 

Qualsevol activitat programada en una gran ciutat té la possibilitat raonable d'omplir amb l'aforament permès de la sala. Pensem que el Liceu supera amb escreix les 500 butaques permeses, però en poblacions com les abans esmentades, el confinament municipal obliga a cancel·lar o ajornar l'activitat perquè un gran nombre dels possibles assistents són de fora del municipi.  

I aquesta és la realitat. No poden gestionar i decidir pensant només en la capital. La gent que vivim i treballem a comarques som tan importants i tan necessaris per al desenvolupament del país, en tot els seus àmbits, com la gent de ciutat. Sembla que només ens tinguin en compte quan es passegen frugalment per les nostres terres per demanar el vot. 

Que per cert, aviat els veurem, no?
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA