Sardalleida

Sardana unitària d'en Joan Manén el Dia Universal de la Sardana

Sardana unitària d
Autoria imatge: Arxiu

L'elecció recorda al compositor en els 50 anys de la defunció.

"Camprodon" és la sardana escollida per ser interpretada arran del país el diumenge 20 de juny "Dia Universal de la Sardana". "Camprodon", del compositor Joan Manén, fou estrenada l'any 1922.

Joan Manén i Planas, fou un virtuós del violí i compositor d'una obra molt important i extensa. Entre les seves creacions figuren; òperes, obres simfòniques, concerts, ballets, música de cambra, sardanes i cançons entre altres. Manén també fou escriptor en el vessant de literatura musical i llibrets d'òpera.

L'elecció d'aquesta sardana s'emmarca en l'efemèride dels 50 anys de la mort del conegut intèrpret  i compositor.

La Confederació Sardanista de Catalunya insta a les agrupacions i entitats sardanistes a programar aquesta sardana el diumenge assenyalat, per aquest motiu ha enviat les particel·les de la sardana per facilitar-ne la programació.

Segons la Confederació Sardanista de Catalunya "l'objectiu del Dia Universal de la Sardana és crear sentiment de germanor entre totes les manifestacions sardanistes a través d'una sardana concreta, alhora que busca que la sardana i la música per a cobla tingui major ressò en la societat". 

El Dia Universal de la Sardana es va crear el 1960 per difondre el concepte i el so de la sardana arreu. Per això es tria cada any una sardana unitària perquè s'interpreti a totes les activitats sardanistes amb la finalitat de crear sentiment de comunitat i germanor. L'Obra del Ballet Popular va instituir aquesta celebració i la Confederació Sardanista de Catalunya la gestiona des del 2012.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA