Sardalleida

Nova edició del curs per aprendre a esbrinar sardanes revesses

Nova edició del curs per aprendre a esbrinar sardanes revesses
Autoria imatge: revesses.cat

El curs s'ofereix per la plataforma Revesses.cat

El dimarts 2 de març, el projecte de Revesses.cat, va obrir les inscripcions per participar en una nova edició del curs en línia per aprendre a resoldre una sardana revessa. El curs, d'una durada entre vuit i nou mesos, és gratuït i clourà amb un concurs presencial el 16 de gener de 2022 amb la participació de tots els inscrits en el curs i altres revessaires que desitgin participar-hi.

El curs d'aquest 2021, que arriba a la desena edició, s'estructurarà com és habitual en dos seccions. Una dedicada íntegrament als nous revessaires i una segona plantejada com un espai per divertiment i alhora de pràctica per revessaires entrenats. Revesses.cat és un projecte pensat per a persones de totes les edats.

El curs arranca el pròxim dimarts 23 de març amb el plantejament de diverses sardanes revesses i compta amb la col·laboració de compositors de sardanes que ofereixen les seves obres per ser transformades en revesses. Aquests compositors son; Alfred Abad, Lluís Alcalà, Dani Gasulla, Joan Lázaro, Josep Antoni López, Jordi Paulí i Carles Santiago. El curs compta també amb el suport de Joan Manuel Paños i Víctor Sallés. Els experimentats revessaires de competició, Roser Roca, Jordi Prats i Jordi Arbiol, són els responsables del projecte Revesses.cat

Revesses.cat va ser guardonat amb el Premi Capital de la Sardana 2013 a la categoria d'Iniciatives Renovadores.

El projecte compta amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya, la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat, el Grup Sardanista Maig i La Lira Societat Cultural i Esportiva.

La sardana revessa és aquella en què el compositor ha creat una melodia repetitiva o complicada per enganyar el sardanista, ja que no queda clar el final i inici de cada tirada. Per resoldre-la cal utilitzar diversos procediments, que s'expliquen durant el curs de Revesses.cat. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA