Sardalleida

Vilanova de Bellpuig un curs més amb el Saltem i Ballem: sardanes i danses tradicionals catalanes.

Vilanova de Bellpuig un curs més amb el Saltem i Ballem: sardanes i danses tradicionals catalanes.
Autoria imatge: Agrupació sardanista de Vilanova de Bellpuig

Ja fa un any que les paraules resiliència, adaptació (juntament amb moltes altres) van entrar a formar part del nostre vocabulari. Adaptació és un dels lemes de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig per poder continuar fent les activitats culturals i festives del nostre calendari.

Unes setmanes abans de setmana santa, l'Agrupació Sardanista, l'Ajuntament i l'escola Marinada de Vilanova de Bellpuig, hem engegat un projecte adaptat al moment actuals, pensant en els ballets de diumenge de Pasqua: les tradicionals Caramelles. Aquest any, els nens/es de l'Escola Marinada aprendran els ballets de Caramelles amb el seu grup bombolla i com a activitat dins l'horari escolar. 

Aquesta activitat compta amb el monitoratge i s'emmarca dins els cursos del Saltem i Ballem, d'ensenyament de sardanes i danses tradicionals, que anualment ofereix la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida a totes les escoles d'aquest territori. Cal esmentar que a Vilanova de Bellpuig aquest curs fa 30 anys consecutius que ensenyem sardanes dins del Pla  Saltem i Ballem.

Tot i que l'objectiu final és, si la situació sanitària ho permet, es pugui gaudir un any més de les tradicionals Caramelles, i ja en fa més de 40; també és molt positiu que tots els nens i nenes aprenguin i coneguin ballets i jocs dansats tradicionals de Catalunya

Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA