Sardalleida

Alpicat reprèn l'activitat sardanista

Alpicat reprèn l
Autoria imatge: Assoc. de Dones d'Alpicat. Dansaires del Pi

El curs de sardanes el primer pas cap a la normalització de l'agenda

El dijous 18 de març, els Dansaires del Pi, grup sardanista promogut per l'Associació de Dones d'Alpicat, ha reprès l'activitat sardanista amb la reactivació del curs d'ensenyament de la sardana que és dur a terme tots els dijous a les 7 de la tarda en la plaça dels Països Catalans de la població. EL curs es va iniciar el passat mes de setembre, però l'increment de contagis i l'enduriment de la normativa va obligar a cancel·lar-lo. 

El curs, en el que hi participen al voltant d'una trentena de sardanistes està dirigit pels monitors Josep Maria i Eudald Roig.  Els organitzadors tenen cura de respectar totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per assegurar la salut de totes i tots els participants.

Arran de l'èxit obtingut en la primera edició i la continuïtat en posteriors anualitats, el grup de dansaires participant en el curs,  va decidir recuperar l'antic nom de la colla sardanista d'Alpicat, Dansaires del Pi, per identificar-se com a grup en diferents activitats sardanistes. 

Amb el suport de l'Associació de Dones i l'Ajuntament d'Alpicat van organitzar l'estiu de 2018 el primer aplec de la sardana a la vila. L'estiu de 2020 s'havia de celebrar la tercera edició de l'aplec i alhora, Alpicat seria la seu de la Trobada de Sardanistes Adults del programa Saltem i Ballem. La pandèmia va obligar a cancel·lar ambdues activitats sardanistes. 

Dansaires del Pi va debutar com a grup en la Trobada de Sardanistes Adults, organitzada pel Saltem i Ballem, que va tenir lloc a Torres de Segre l'any 2018. A partir d'aquell moment, la colla ha participat en les dues edicions de l'Exhibició de Colles Sardanistes a Golmés, en nombroses ballades del cicle "Volta Sardanista Comarcal del Segrià" Organitzada pel Consell Comarcal del Segrià amb la col·laboració dels ajuntaments participants i en nombrosos aplecs de la sardana. També ha participat en la Trobada Sardanista d'adults que es va celebrar a Almacelles el dissabte 1 de juny de 2019.

Imatge del setembre de 20200

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA