Sardalleida

Convocades les assemblees generals ordinàries de la Federació i sectorials

Convocades les assemblees generals ordinàries  de la Federació i sectorials
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La reunió sardanista se celebrarà el dissabte 17 d'abril telemàticament

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, ha comunicat a totes les entitats adherides a la Federació i a les diferents sectorials, així com els membres del cos de jurats dels concursos de colles sardanistes, la convocatòria d'assemblea general ordinària pel pròxim dissabte disset d'abril a les cinc de la tarda i de forma telemàtica. 

L'actual estat sanitari, causat arran de la pandèmia i seguint les diferents normatives dictades per les autoritats competents, aconsellen optar per aquesta via davant la impossibilitat de poder-la realitzar de manera presencial i alhora no ajornar-la en el calendari.

El mateix diumenge, i seguint el format d'anys anteriors,  se celebraran les assemblees de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes (Acstell), de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, la sectorial de l'ensenyament de la sardana Saltem i Ballem i la de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. 

Les assemblees se celebraran de forma correlativa, respectant un horari delimitat per a cada sectorial. Aquest format és acceptat per les diferents entitats, ja que el consideren àgil en el seu funcionament. S'ha de tenir en compte que la majoria d'agrupacions estan convocades pràcticament a totes les assemblees a causa de la seva implicació en els àmbits que desenvolupen cadascuna d'elles en el dia a dia sardanista.

Després de la introducció i benvinguda d'en Carles Vall, president de la FSCLL, serà el torn de l'assemblea de l'Agrupació de Colles Sardanistes (Acstell) amb la intervenció del president, Albert Masagué, el qual exposarà l'estat actual de l'entitat amb l'informe de presidència. Seguidament serà el torn de la Coordinadora d'Aplecs amb l'Ester Llovera al capdavant de l'entitat. Llovera també retrà comptes de la situació actual de la coordinadora i de l'estat de comptes. Seguidament Pilar Torrades com a presidenta del Saltem i Ballem, exposarà la situació actual dels cursos de sardanes a les escoles amb la presentació de l'informe d'activitats i les diferents propostes pel pròxim any. 

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida serà l'última en presentar de la mà del seu president l'estat de comptes de l'entitat, la memòria d'activitats de l'any 2020 i la previsió per aquest 2021. El departament de comunicació també presentarà un informe de com ha afectat la pandèmia en l'àmbit de la comunicació i secretaria presentarà el pressupost per l'anualitat.

Les diferents assemblees també tenen com punt de l'ordre del dia la renovació de càrrecs. Recordem que cada membre de les respectives juntes renova cada dos anys la seva participació si així ho desitja. Les persones que optin a formar part d'una de les juntes han de presentar la seva candidatura en l'assemblea i ser aprovada per les entitats participants.

La màxima preocupació dels diferents sectors és la recuperació de forma escalonada de l'activitat sardanista a les comarques lleidatanes, activitats que s'ha vist reduïda en un 80% en l'agenda de l'any 2020. Una recuperació que s'ha de produir per retornar el món sardanista el protagonisme cultural i festiu del qual era estendard en moltes poblacions.

La crisi sanitària aquest any 2021 ha provocat la cancel·lació o ajornament dels concursos de colles sardanistes de Ponts, Almacelles i Mollerussa. La resta de concursos més immediats; Lleida, Linyola i Agramunt, resten a l'espera de l'evolució de la pandèmia i de les normes sanitàries que dictin les autoritats. La inactivitat de les colles sardanistes durant molts mesos, amb la impossibilitat de trobar-se per entrenar tots plegats també és un factor important en el moment de reprendre l'activitat del Campionat de Colles. Recordem que per aquest any 2021 hi ha programats 16 concursos de colles sardanistes i dos d'individual de revesses a la demarcació de Lleida.

Els cursos del Saltem i Ballem tenen programat l'inici de les activitats per a després de Setmana Santa i quant als aplecs, de moment cau de l'agenda, fins a l'any 2022, l'Aplec de  Preixana a l'Ermita de Montalbà previst pel dilluns 5 d'abril coincidint amb el Dilluns de Pasqua. Aplec que ha vist ajornar per segon any consecutiu la celebració del 50è aniversari. La Coordinadora d'aplecs de la sardana va presentar una agenda amb 20 trobades sardanistes per aquest 2021. El fet que la majoria se celebrin en ple estiu, confiant amb un relaxament de les mesures sanitàries i amb una alta vacunació, obre la porta a la represa d'aquesta important activitat del món sardanista.

Totes les entitats amb opció a participar en l'assemblea rebran un correu electrònic de la secretaria de la Federació amb les instruccions i l'enllaç a la plataforma escollida per realitzar la videoconferència. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA