Sardalleida

La Federació Sardanista promou una campanya per incrementar l'afiliació d'entitats.

La Federació Sardanista promou una campanya per incrementar l
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Les agrupacions i entitats sardanistes afiliades gaudeixen de clars avantatges

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida ha iniciat una campanya per captar noves afiliacions dirigides a entitats, agrupacions, colles sardanistes, ajuntaments i associacions de cultura popular que contemplin alguna activitat sardanista o relacionada amb el món de la sardana.

La campanya, basada en correus electrònics i publicacions en la pàgina web i xarxes socials de la Federació, vol donar a conèixer els grans avantatges que significa està associat a l'entitat tant en l'àmbit de la demarcació de Lleida com el general de país.

Els beneficis d'associar-se s'estructuren en tres camps diferenciats: administració, difusió i formació.

En l'àmbit administratiu la Federació ofereix suport i informació en tràmits i consultes relacionades amb institucions oficials. També orienta i informa de possibles convenis i subvencions que publiquen institucions com la Generalitat o la Diputació de Lleida, alhora la Federació i la Confederació, concorren a convocatòries generals per aconseguir un major finançament pel sardanisme  i així les entitats organitzadores d'aplecs poden optar a rebre subvenció. A través de la Confederació Sardanista de Catalunya es cobreix a les entitats amb una pòlissa de Responsabilitat Civil per tal d'organitzar actes sardanistes amb la cobertura legal necessària. 

El fet d'estar afiliat també comporta la possibilitat de pertànyer als òrgans de govern de la Federació i de les sectorials com el Saltem i Ballem, la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana i l'Agrupació de Colles Sardanistes. També facilita la participació en activitats sardanistes d'àmbit lleidatà com trobades, concursos i altres.

En quant l'ensenyament de la sardana, la Federació ofereix jornades i tallers de formació per fer front als nous reptes que ha d'encarar el moviment sardanista en un món cada cop més global i tecnològic.

El programa d'ensenyament de la sardana promocionat per la Federació, "Saltem i Ballem" organitza campanyes en l'àmbit escolar per a infants i també per adults a través dels Casals de la Gent Gran. Cursos impartits per monitors sardanistes amb hores formatives que acrediten la seva experiència o formació.

En l'apartat de difusió, estar afiliat comporta disposar d'un potent altaveu per difondre i publicitar les activitats que organitza cadascuna de les agrupacions i associacions. La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida disposa de departament propi de comunicació el qual vetlla perquè totes les activitats sardanistes tinguin el seu espai en els diferents canals comunicatius en què treballa. Així, les activitats es publiquen en la pàgina web, (www.sardalleida.cat), en les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. També com notícia i en l'agenda sardanista que es publica setmanalment en les pàgines Sardanejant i Sardalleida en els dos mitjans de comunicació amb més tirada de les comarques lleidatanes. 

La Confederació Sardanista de Catalunya publica anualment la Guia Sardanista, un excel·lent mitjà de promoció de concursos, aplecs i principals activitats sardanistes organitzades per agrupacions, associacions i entitats i que com afiliat la inserció és gratuïta. 

La Confederació organitza el concurs de La Sardana de l'Any per promoure el coneixement i difusió de les sardanes. El projecte Capital de la Sardana, concentrant en una mateixa població les activitats d'àmbit de país al llarg d'un any i que poden optar a ser seu totes les entitats afiliades.

També, amb el suport de les federacions i territorials, està treballant en el projecte la Sardana Camí de la Unesco, per aconseguir el reconeixement de la nostra dansa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En paraules de Carles Vall, president de la Federació: En aquests moments d'incertesa, però sobretot mirant al futur, és més necessari que mai promocionar la dansa catalana perquè pervisqui en el futur i continuï transmetran els valors d'amistat, pertanyen-sa i identitat. La sardana és un dels pilars de la cultura i de les tradicions catalanes i la millor manera d'empènyer-la al futur és anar totes i tots plegats, caminar en una mateixa direcció per aconseguir els objectius del sardanisme. 
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA