Sardalleida

44 anys de Caramelles a Vilanova de Bellpuig

44 anys de Caramelles a Vilanova de Bellpuig
Autoria imatge: Marc Rovira

L'activitat es va celebrar en el Pavelló Poliesportiu

Aquest diumenge, 4 d'abril de 2021, van tenir lloc a Vilanova de Bellpuig les tradicionals Caramelles que, aquest any, ha arribat a la 44a edició amb una festa ben especial i adaptada a la situació actual.

La novetat principal d'aquest any ha estat que els nens i nenes de l'Escola Marinada han aprés les danses de Caramelles dins l'horari escolar, amb monitoratge de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig i en el marc del Pla Saltem i Ballem, d'ensenyament de sardanes i danses tradicionals a les escoles, de la Federació Sardanista de Vilanova de Bellpuig.

L'acte de les Caramelles, tot i que aquest any ha hagut de deixar enrere les places i carrers de Vilanova de Bellpuig i s'ha traslladat al Pavelló Poliesportiu amb les mesures adients les Caramelles de Vilanova de Bellpuig no han perdut el seu encant. Tot i haver fet front als contratemps de la situació que estem vivint, les Caramelles 2021 han estat tot un èxit i encara més especials i amb més dansaires mai.

Prop de 120 dansaires, dels 2 als 47 anys, van emplenar el Pavelló de Vilanova de Bellpuig amb 12 danses com: el Ball de la Civada, el ballet del Rotlletó, El tio Fresco, el ball de Sant Ferriol, l'Indiot, el Ball de Pedretes, l'Entrellaçada, els Cercolets, ball de bastons, la Bolangera, l'Hereu Riera i el ball de Gitanes.

Va cloure l'acte el tradicional Ball de Gitanes, ballat pels dansaires joves i grans de l'entitat vilanovenca i un homenatge a la Pilar Torrades, ànima i motor de les Caramelles a Vilanova de Bellpuig.

Cal afegir que l'any passat Vilanova de Bellpuig tampoc es va quedar sense Caramelles i els nens/es de Vilanova amb els seus pares i mares van poder ballar les Caramelles (vestits de catalans i catalanes com l'ocasió requeria) al jardí, als balcons, a l'entrada de casa seua al so de la música que sonava pels altaveus del poble.

Article de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig

Imatge Marc Rovira:

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA