Sardalleida

Inici dels tallers de sardanes del "Saltem i Ballem"

Inici dels tallers de sardanes del "Saltem i Ballem"
Autoria imatge: Escola Les Arrels

Vint-i-sis escoles hi participen en aquesta edició

Els cursos i tallers del programa d'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida "Saltem i Ballem" ha recuperat aquest mes d'abril l'activitat suspesa l'any 2020 amb l'esclat de la pandèmia.

El programa s'ha adaptat a l'actual situació aplicant totes les recomanacions dels diferents departaments i amb un estricte protocol enfocat als monitors de sardanes. També s'ha ajornat al tercer trimestre el bloc dels cursos, recordem que l'ensenyament s'impartia normalment després de les festes de Nadal per poder celebrar abans de setmana santa a la Trobada Inter Escolar.

Malgrat tots els entrebancs, en aquesta edició 2021 hi participen un total de 1.488 alumnes de 28 centres escolars de les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell i la Segarra. Els cursos i tallers els impartiran trenta-vuit monitores i monitors federats.

Les sessions es duran a terme en espais oberts i a l'aire lliure, sempre respectant la normativa marcada pel Departament d'Educació i adaptant-los al protocol de cada escola.

La junta organitzadora del Saltem i Ballem ha decidit, per causa en les restriccions i la normativa sanitària imposada arran de la Covid-19, suspendre per aquesta edició, la tradicional cloenda dels cursos i tallers amb la celebració de la Trobada Intercomarcal Escolar.

La Trobada, prevista pel 25 d'abril del 2020 a Vilanova de Bellpuig celebrava els 30 anys del Saltem i Ballem. Per aquest motiu i per donar un caire nou a la celebració, l'Agrupació Sardanista de Vilanova amb el suport de l'Ajuntament i l'Escola Marinada de la població havien preparat un complet i innovador programa.

En aquesta nova edició, i pels mateixos motius sanitaris tampoc se celebraran les trobades dels centres escolars de Lleida i Mollerussa.

El Saltem i Ballem és el sector de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que promou i s'encarrega dels cursos d'ensenyament de sardanes a les escoles i per a adults. Els principals objectius són, ensenyar a ballar la sardana, reforçar el moviment sardanista i la cultura popular, formació d'un cos de monitors i monitores basat en criteris bàsicament pedagògics i fomentar la participació en manifestacions sardanistes.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA