Sardalleida

Les entitats aproven la gestió de la junta de la federació i la de les sectorials

Les entitats aproven la gestió de la junta de la federació i la de les sectorials
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

En l'assemblea hi van participar 33 representants d'agrupacions i entitats de forma telemàtica

El passat dissabte 17 d'abril es va celebrar en format telemàtic les assemblees ordinàries generals de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes (Acstell), la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes i la sectorial d'ensenyament el "Saltem i Ballem".

En les assemblees, amb un temps marcat de 30 minuts per cadascuna d'elles, hi van participar 33 persones vinculades a entitats sardanistes. Aquest format de celebrar les quatre assemblees generals totes en una sola convocatòria és una fórmula molt acceptada per les agrupacions participants per ser molt més àgil que anteriors formats de convocatòries individuals i en diferents dies, ja que molts dels participants estan involucrats en diferents àmbits del sardanisme lleidatà. 

Albert Masague, president de l'Acstell inicià l'assemblea de les colles sardanistes amb un balanç de l'activitat 2020 marcat per la pandèmia sanitària. Un any en què només es van poder celebrar amb normalitat els dos primers concursos de l'any, Ponts i Almacelles. Masague va encoratjar a les colles a recuperar l'activitat i els entrenaments com més aviat millor per poder programar els concursos de colles almenys del segon trimestre de l'any. La bona salut econòmica de l'Agrupació permet tenir en cartera diversos projectes de promoció i divulgació del món sardanista de competició.

Ester Llovera, com a presidenta de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes també va fer incís en què ha significat de negatiu els efectes de la Covid-19 en l'àmbit dels aplecs i les ballades. Llovera ha destacat l'esforç de moltes agrupacions de reconvertir les trobades sardanistes en concert i així no perdre activitat en les agendes dels diferents municipis. Activitat, però que espera recuperar de cara l'entrada de l'estiu si més no. També aconsella als organitzadors d'aplecs estar sempre alerta de les mesures sanitàries imperants i seguir esl protocol en l'organització de les activitats sardanistes.

L'ajornament dels curosos i tallers d'ensenyament de la sardana en els centres escolars del programa del "Saltem i Ballem" al tercer trimestre de l'any i la cancel·lació per aquesta edició de les trobades sardanistes escolars i de la gent gran són les incidències més notables dels efectes de la pandèmia en aquesta sectorial. Malgrat l'estat actual el nombre d'escoles participants, vit-i-sis i els 1.488 alumnes són xifres molt similars a passades edicions. Per aquest motiu des del Saltem i Ballem fan un balanç força positiu i esperançador. 

El departament de comunicació va presentar un resum i balanç de la presència en les pàgines sardanistes, en web i en les xarxes socials de la Federació de l'activitat sardanista lleidatana. Destacar el fet que al llarg de l'any 2020 no s'ha deixat de publicar en cap moment les pàgines d'informació Sardalleida i Sardanejant de les capçaleres dels dos mitjans de comunicació més importants de les comarques lleidatanes. Un total de més de 150 notícies sardanistes compartides també en línia. Des del departament es fa una crida a comunicar qualsevol activitat que s'organitzi en les diferents poblacions per poder-ne la publicitat corresponent. El responsable de comunicació es posa a disposició d'agrupacions i de les entitat que necessitin dels seus serveis. 

Carles Vall, en el torn de l'assemblea de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i com a president, va recalcar el suport de l'entitat que presideix a la resta de sectorials i a les agrupacions i entitats que conformen el teixit associatiu sardanista lleidatà per un retorn segur, escalonat però incessant de l'activitat sardanista a les nostres contrades.

Vall va agrair a la Diputació de Lleida i a l'Institut d'Estudis Ilerdencs el renovat suport al moviment sardanista, un suport molt necessari per al manteniment de les funcions de la Federació i com a suport a la resta d'agrupacions. Els participants a l'assemblea van aprovar per unanimitat la gestió tant administrativa, de comunicació com econòmica de la Federació.

L'assemblea també va donar el vist i plau al relleu de Mercè Cots de Bellpuig per un membre de l'agrupació de Juneda en la junta de la Coordinadora d'Aplecs i de Rosita Parisi d'Albesa per Montse Minguella en la junta del Saltem i Ballem.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA