Sardalleida

Premi Capital de la Sardana per l'Agrupació Sardanista de Mollerussa

Premi Capital de la Sardana per l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Mollerussa

Guardó que distingeix els setanta-cinc anys de l'entitat

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa ha estat distingida amb un dels Premis Capital de la Sardana a la Continuïtat. Els premis es van donar a conèixer el dissabte 1 de maig en el transcurs de l'acte de proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021 i es lliuraran en un acte especial que se celebrarà en la mateixa població del Baix Empordà el dissabte 18 de desembre.

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa va ser fundada un 5 de juny de 1946 per iniciativa d'un grup de joves activistes culturals i sardanistes de la població. En uns primers anys l'entitat, com altres de l'època, va formar part de la Societat Cultural Recreativa l'Amistat, amb la celebració de nombroses ballades de sardanes en l'antiga pista d'estiu de la Societat.

Al llarg d'aquests setanta-cinc anys de trajectòria, Mollerussa sempre ha comptat amb una nodrida agenda d'activitats sardanista amb nombroses ballades com Diumenge de Rams, Mare de Déu de Montserrat, commemoració del Monument a la Sardana, o el tradicional Aplec de la Sardana a finals del mes de maig. 

Una de les fites més destacades de l'entitat és sens dubte, va ser la designació com a Capital de la Sardana l'any 2016. Aquest fet va permetre projectar la ciutat a la resta de país com un focus cultural i sardanista de primer nivell i alhora ser altaveu del moviment sardanista lleidatà. 

La junta de l'Agrupació manifesta l'agraïment a totes i tots els sardanistes mollerussencs i a la resta de la població pel suport al llarg de tots aquests anys a la nostra dansa el qual ens permet aquest any celebrar aquesta important efemèride. La Junta també està preparant un seguit d'activitats especials dedicades a commemorar els setanta-cinc anys i que es donaran a conèixer d'ací a poc temps.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA