Sardalleida

Concurs de colles sardanistes a Linyola

Concurs de colles sardanistes a Linyola
Autoria imatge: Josep Blasi

Primer concurs post pandèmia a la demarcació de Lleida

El pròxim dissabte 22 de maig se celebrarà a Linyola el primer concurs de colles sardanistes a la demarcació de Lleida en més d'un any. El concurs es durà a terme a les set de la tarda en la Plaça Planell de la localitat del Pla d'Urgell amb la Cobla Vents de Riella d'Agramunt en la interpretació de les sardanes a concurs. 

Hi participaran un total de deu colles sardanistes en les diferents categories. Els més joves seran les colles "Escarlata" de Lleida i "Demà Jovencells" de Cervera en categoria Infantil i "Guspira" de Lleida com única participant en categoria Juvenil. 

Les set colles que competiran en categoria gran són: "Dolç Infern" de Lleida, "Xalem" de Bellvís, "Jovencells" de Cervera, "Brut Natura" de les Borges Blanques, "Verge del Miracle" de Balaguer, "Font de Valldans" de Ponts i "Somnis del Pla" de Mollerussa. El nombre de colles pot augmentar a falta de confirmació d'alguna d'elles com és el cas de les colles de Vilanova de Bellpuig. 

La bona voluntat per part de les colles sardanistes per recuperar el pols dels concursos s'ha imposat a l'estat físic dels dansaires, que després de més d'un any d'inactivitat, és un dels esculls que s'hauran de superar. El concurs de Linyola ha de ser el punt de partida del retorn del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, però conscients, que no tots els concursos es podran celebrar, essent els més afectats per la crisi sanitària els programats fins al mes de juny.

Des de l'Acstell desitgen que el concurs de Linyola torni el ritme d'entrenament  a les colles sardanistes i recuperar el cent per cent de l'agenda sardanista de cara al mes de setembre.

En l'actualitat, en la demarcació de Lleida, hi ha registrades divuit colles en actiu i cinc en passiu en les cinc categories en què es divideix el campionat. Les colles en actiu són: "Dimoniets" "Escarlata" "Guspira" i "Dolç Infern" del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, "Esbarzer" "Estelats" i "Estol-Espígol" del Grup Sardanista Estol d'Agramunt. Vilanova de Bellpuig amb les colles "Noves Branques" "Saltirons" i" Sol Ixent"; "Jovencells" i "Demà Jovencells" de Cervera. També "Esclat de Primavera" d'Almacelles, "Verge del Miracle" de Balaguer, "Xalem" de Bellvís, "Brut Natura" de les Borges Blanques, "Font de Valldans" de Ponts i "Somnis del Pla" de Mollerussa.

L'agenda del Campionat de colles sardanistes de la demarcació de Lleida per aquest 2021 contempla, a banda del concurs de Linyola, el concurs d'Agramunt previst pel dissabte 29 de maig i ajornat a nova data, el concurs d'Ivars d'Urgell pel diumenge 6 de juny pendent de confirmació i el que havia de ser el primer concurs de colles sardanistes de Golmés ajornat el juny de 2022. El mes de setembre recull els concursos de Vilanova de Bellpuig i el d'Encamp pel dissabte 4, Les borges Blanques diumenge 5, Tàrrega diumenge 12, Solsona el dissabte 18 i tanca el mes el concurs de Cervera programat pel diumenge 26 de setembre. En el mes d'octubre els concursos de Verdú el dissabte 2, Preixana diumenge 17 i Bellvís el diumenge 24. Tanca el campionat com és tradicional el concurs de Balaguer el diumenge 7 de novembre de 2021.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (l'ACSTELL) està formada per totes les colles de les nostres comarques. L'entitat es va constituir l'any 1975 i està regida per una junta directiva, escollida entre totes les colles sardanistes en actiu de les nostres comarques en l'Assemblea General de l'entitat.

Les funcions principals de l'agrupació són l'organització del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, que se celebra en diferents localitats del territori lleidatà, fomentar la participació de les colles en altres concursos arreu de Catalunya i exhibicions a altres localitats i promocionar, conjuntament amb el Saltem i Ballem, la formació de noves colles i la formació dels capdansers i monitors de les mateixes entre altres funcions.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes és membre de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, en representació de les colles de competició de la Terra Ferma. Les colles lleidatanes estan integrades a la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, amb un  representant a la Junta directiva.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA