Sardalleida

Balaguer presenta el logotip com a Capital de la Sardana

Balaguer presenta el logotip com a Capital de la Sardana
Autoria imatge: Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

Els colors de l'escut de la ciutat representats en la imatge gràfica

Aquest diumenge 6 de juny, la Comissió Balaguer Capital de la Sardana 2022 conjuntament amb La Paeria de la ciutat han presentat la imatge gràfica que representarà a la Capital de la Noguera al llarg del pròxim any com a centre del món sardanista arreu del país.

El logotip de Capital de la Sardana és un disseny que representa el projecte i que cada ciutat designada com a capital personalitza els colors per tal d'identificar-se. En aquest cas, Balaguer ha volgut que en el logotip hi figuressin els colors de l'escut de la Paria, vermell, negre i groc per reivindicar el seu passat com a comtat d'Urgell. 

La presentació de la imatge gràfica a càrrec del paer de Cultura Arnau Torrente i Jaume Marvà, president de l'associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, amb la presència del Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal,  és un pas més en els actes previs a la proclamació de la ciutat com a Capital de la Sardana el març de 2022. 

Recordem que el passat mes de maig es va presentar l'associació presidida pe Marvà i que compta amb una gran representació del món associatiu i cultural de la ciutat. L'entitat treballa, de forma coordinada amb la paeria,  en la que serà l'agenda sardanista pel pròxim any, amb l'objectiu de donar a conèixer a la resta de país la riquesa cultural i històrica de la Capital de la Noguera.

Els actes de presentació del concert van culminar amb un concert de sardanes a càrrec de la Bellpuig Cobla. L'acte es va celebrar en el marc de l'ofrena floral que commemora el 588è aniversari de la mort del Comte Jaume d'Urgell. 

La Capital de la Sardana és un distintiu itinerant, d'un any de durada, que permet a la ciutat amfitriona organitzar tota mena d'activitats per a convertir-se en un pol d'atracció de visitants d'arreu de Catalunya. Està previst que a partir del dissabte 19 de març de l'any vinent Balaguer, que recollirà el relleu de Sant Feliu de Guíxols 2021, aculli una seixantena d'actes amb el fil conductor de la sardana o la música de cobla, i que això tingui un important impacte tant pel que fa a la projecció mediàtica com d'impacte econòmic per a la ciutat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA