Sardalleida

Actes aniversari de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa

Actes aniversari de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Mollerussa
  • Presentació del Llibre "Passat, present i futur. 75 anys de l'Agrupació"
  • Estrena de la sardana "Camins. 75 anys de l'Agrupació" d'en Jordi Castellà

El pròxim diumenge 27 de juny l'Agrupació Sardanista de Mollerussa celebrarà els 75 anys de la seva fundació. Per aquest motiu l'entitat ha organitzat una diada festiva amb una ballada de sardanes al matí i un concert a la tarda.

La celebració s'iniciarà a les 12 del migdia en la Plaça Major de la ciutat amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Jovenívola d'Agramunt. L'acte central se celebrarà en el Teatre l'Amistat a les 7 de la tarda amb un concert a càrrec de la Bellpuig Cobla que interpretarà un repertori de sardanes dedicades a l'Agrupació o a la ciutat de Mollerussa. 

Presentació del Llibre "Passat, present i futur. 75 anys de l'Agrupació"

En el transcurs del concert es presentarà el llibre, "Passat, present i futur. 75 anys de l'Agrupació" escrit per Dolors Torra. El llibre és un viatge, que combina literatura i imatges, des dels inicis de l'entitat fins als nostres dies amb la mirada posada en el futur. Moments claus de la història del país que tenen el seu reflex en el moviment sardanista i concretament en la ciutat de Mollerussa. 

El llibre també repassa en profunditat les diferents colles sardanistes amb les quals va comptar la capital del Pla d'Urgell, les activitats de l'entitat i el dia a dia amb nombrosos i sorprenents documents. El llibre estarà a disposició del públic assistent en el concert.

Estrena de la sardana "Camins. 75 anys de l'Agrupació" d'en Jordi Castellà

Un dels moments més esperats serà l'estrena de la sardana, encàrrec de l'Agrupació al compositor cerverí Jordi Castellà. "Camins. 75 anys de l'Agrupació"  és el títol de la nova sardana la qual passarà a formar part del fons musical sardanista dedicat a la ciutat, als seus indrets o a la seva gent. Castellà és l'autor de la sardana "Vestits de paper" estrenada el novembre de 2016 en el marc dels actes de Mollerussa Capital de la Sardana 2016.

Jordi Castellà, pianista i compositor, actualment combina la seva activitat concertística amb la docent al Conservatori Professional de Música de Cervera. Fundador i director de l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, i pianista de repertori del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i de la Càtedra Internacional Emili Pujol de Cervera. Ha actuat com a solista en el Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, l'Auditori Enric Granados de Lleida o la Fundación Juan March de Madrid. 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA