Sardalleida

Sardanigma, concurs en línia per endinsar-se en la sardana revessa

Sardanigma, concurs en línia per endinsar-se en la sardana revessa
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El concurs premia als participants amb una tauleta

Fomentar la sardana revessa, incrementar el nombre de revessaires o aquesta modalitat de sardana com aprenentatge musical són alguns dels objectius d'aquest concurs organitzat per la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

El concurs, a través del perfil de la Unió de Colles a Instagram, o en l'enllaç www.uniodecolles.cat/sardanigma.htm , publica una sardana en la modalitat de revessa cada dissabte. Els participants només han d'accedir al perfil de l'entitat en la xarxa social i clicar l'enllaç a la "bio". Els concursants podran escoltar la sardana i enviar la resolució a través d'un formulari el qual hi accedeix des del mateix enllaç.  

El concurs lliurarà quatre premis que consistiran en una tauleta i subscripció per un any a la revista Unió per cadascun d'ells. Un dels premis serà pel primer classificat i la resta se sortejaran entre la resta de participants segons consta en les bases de participació.

La primera sardana del joc es va publicar a principis de juny i finalitzarà a finals de novembre. Cada dissabte es publicarà una sardana exceptuant el mes d'agost. Les bases del concurs no obliguen a un nombre mínim de sardanes resoltes per accedir als premis finals, per aquest motiu tots els participants que hagin enviat alguna tramesa dins el període hàbil del concurs quedaran automàticament inscrits.

La sardana revessa és una composició musical que segueix l'estructura de curts i llargs, però amb la diferència de no definir on comencen uns i acaben els altres. Una composició que agafa com a base sardanes tradicionals i les transforma per complicar la resolució del tiratge als revessaires.

Les revesses del concurs són arranjaments de sardanes dels autors Alfred Abad, Carles Santiago, Dani Gasulla, Joan Làzaro, Jordi Paulí, Josep A. López i Lluís Alcalà, els quals han autoritzat que les seves obres siguin modificades per aquesta finalitat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA